Wilde recepten

Recepten met ingrediënten uit de natuur en van het land.
Eetbare bloemen, wilde kruiden en groenten van het seizoen
staan met hun pracht en kracht in de hoofdrol.

 

Doe je mee?

Brandnetelsoep

Ingrediënten1 pan tot over de rand gevuld met vers geplukte, jonge brandneteltoppen1 flinke gele ui2 teentjes knoflook2 aardappels1 eetlepel (kokos) olie (geurloos)1 pot Kleinste Soepfabriek groentenbouillon (dit gaf de soep een heerlijke diepe, volle smaak, maar een andere bouillon kan natuurlijk ook!)500 ml water Flinke snuf versgemalen zwarte peperExtra zout naar smaak

Lees meer »

Eetbare bloemenboter

Deze stralende, kleurrijke bloemenboter is eenvoudig om te maken, smaakt heerlijk en is een lust voor het oog.Sommige bloemen vind je van lente tot najaar, andere bloemen zijn afhankelijk van de tijd van het jaar.

Lees meer »