Ingrediënten
1 pan tot over de rand gevuld met vers geplukte, jonge brandneteltoppen
1 flinke gele ui
2 teentjes knoflook
2 aardappels
1 eetlepel (kokos) olie (geurloos)
1 pot Kleinste Soepfabriek groentenbouillon
(dit gaf de soep een heerlijke diepe, volle smaak, maar een andere bouillon kan natuurlijk ook!)
500 ml water
Flinke snuf versgemalen zwarte peper
Extra zout naar smaak
Bereiden
Zet de brandneteltoppen ruim onder water.
Snij de ui en knoflook fijn en fruit ze in de olie tot ze glazig zijn.
Voeg de bouillon en het water toe aan de ui en knoflook.
Schil de aardappels, indien nodig, snijdt ze in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bouillon.
Was de brandneteltoppen zorgvuldig. Let goed op eventuele beestjes! Voeg de gewassen toppen toe aan de bouillon.
Laat de bouillon zachtjes koken tot de aardappels goed gaar zijn en de brandneteltoppen geslonken.
Mix de bouillon met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde, groene soep.
Breng de soep verder op smaak met zwarte peper en eventueel een snuf zout.
Doe de soep in kommen en serveer eventueel met een schijfje zachte geitenkaas.
Eet smakelijk!
Serveertip
Serveer de brandnetelsoep met een schijfje verse, zachte geitenkaas!
Wildpluk advies
Hondenuitlaatplaatsen of zwaar bemeste/met gif bewerkte agrarische akkers zijn niet ideaal!
Langs de weg ook niet zo, maar ik heb meermaals vernomen dat dit wel meevalt als je goed wast.
die ook verreweg het lekkerst zijn, komt dat sowieso goed!
Reactie plaatsen
Reacties