
Ingrediënten voor 12 tot 16 stukken
Cake
– 150 gram meel/bloem
– 100 gram amandelmeel of hazelnotenmeel
– 125 gram kokosbloesemsuiker of oerzoet
– 200 gram boter
– 3 eieren
– 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
– scheutje citroensap
– 200 gram geraspte wortel
– 1 handje nootjes
– ¼ theelepel kaneel
Topping
- ½ eetlepel kokosolie
– ½ pakje kokoscrème (santen)
– 1 pakje roomkaas
– sap van ½ geperste citroen
– 6 druppels citrus bliss etherische olie
– geraspte schil van een citroen
– 1,5 eetlepel agavesiroop
– 2 eetlepels geraspte kokos
– Decoratie: goudsbloemblaadjes, walnoten, schijfjes sinaasappel
Bereiden
Cake
1. Weeg en meet alle ingrediënten af.
2. Rasp de wortel.
3. Smelt de boter in een pannetje.
4. Meng de boter met de oerzoet goed door elkaar.
5. Voeg de wijnsteenbakpoeder en citroensap toe. Even goed roeren.
6. Voeg de eieren toe en weer goed roeren tot een glad, glanzend mengsel ontstaat.
7. Meng het meel erdoor en roer dit rustig tot een glad beslag.
8. Voeg tot slot de wortel en de nootjes toe en schep dit door het beslag.
9. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
10. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer 45 minuten gaar.
11. Controleer met een vork of de cake gaar is: prik de vork in de cake. Is de vork schoon, dan is de cake gaar.
12. Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
Topping
1. Smelt de kokosolie met de kokos crème in een pannetje op laag vuur.
2. Roer regelmatig, het bakt snel aan.
3. Meng in een kom de roomkaas, citroensap, sinaasappelrasp, agavesiroop en citrus bliss door elkaar.
4. Als de kokoscrème helemaal is gesmolten, roer je dit door het mengsel. Als het goed is wordt dit al roerend iets dikker van structuur.
5. Verdeel de crème over de afgekoelde cake.
6. Je kunt de taart decoreren met goudsbloemblaadjes, schijfjes citroen en/of walnoten.
7. Zet de taart in de koelkast zodat de topping stijf kan worden.
Smullen maar!
Reactie plaatsen
Reacties