Workshops

De kracht van etherische oliën

In deze workshop neem ik de deelnemers mee in de kracht van etherische oliën. Ik vertel iets over de werking en vervolgens kiest iedereen intuïtief een aantal oliën uit die jou op dit moment kunnen ondersteunen. Door middel van verschillende oefeningen ga je individueel en in tweetallen in gesprek met de planten/oliën die jij hebt uitgekozen om te horen wat ze jou te vertellen hebben. Vervolgens maak je met deze oliën je eigen persoonlijke blend in een roller- of druppelflesje die je na afloop mee kunt nemen om thuis te gebruiken.

Voor wie: volwassenen
Duur: 1,5 tot 2 uur.
Groepsgrootte: 6 tot 14 personen.
Kosten: €180 voor 6 personen. Voor elke volgende persoon €20,- extra. Ex. 21 % btw en reiskostenvergoeding à 0,19/km. 

Kunst & Kruiden

Fenomenologie is een vorm van waarnemen, waarbij je kijkt naar de fysieke verschijning en dit beeld vervolgens weer opbouwt in je herinnering. In deze workshop neem ik je mee in hoe je fenomenologisch naar planten kunt kijken en ga je op zoek naar een plant die jou aanspreekt om te observeren. Na het observeren bouwen we in een meditatie het beeld weer op. Vervolgens maken we hier een kunstzinnig beeld/verwerking van waarbij je kan kiezen uit verschillende materialen. Kunstzinnigheid is niet nodig. Wél de bereidheid om kunstzinnig aan de slag te gaan!

Voor wie: volwassenen
Duur: 2 tot 2,5 uur
Groepsgrootte: 6 tot 14 personen.
Kosten: €150 voor 6 personen. Voor elke volgende persoon €15,- extra. Ex. 21 % btw en reiskostenvergoeding à 0,19/km.

Vorm & beweging in de natuur

In deze experimentele workshop gaan we op zoek naar vormen en bewegingen in de natuur. Deze onderzoeken we op papier en met ons lijf en bundelen we vervolgens samen tot een vormtekening of mandala die we daarna alleen, in tweetallen of in groepjes met ons lichaam weer in beweging gaan brengen. Kunstzinnigheid is niet nodig. Wel de bereidheid om kunstzinnig aan de slag te gaan!

Voor wie: volwassenen
Duur: 1,5 tot 2 uur.
Groepsgrootte: 6 tot 14 personen.
Kosten: €150 voor 6 personen. Voor elke volgende persoon €15,- extra. Ex. 21 % btw en reiskostenvergoeding à 0,19/km.

 

Als planten konden spreken...

Als planten en bomen konden bewegen en praten, hoe zouden ze dat dan doen? Hoe loopt een eikenboom? Hoe zou hij praten? Heeft hij een diepe, lage stem of een iele, hoge stem? En hoe zou dat zijn met een berk? Of een goudsbloem? Spelenderwijs gaan we samen op ontdekking in het plantenrijk en wekken we bomen en planten tot leven.

Voor wie: Kinderen
Duur: 1,5 uur.
Groepsgrootte: 6 tot 12 kinderen.

Wildplukwandeling

Tijdens deze workshop gaan we op pad in de omgeving om eetbare planten en bloemen te verzamelen die we vervolgens verwerken tot heerlijke gerechtjes. Hierbij kun je denken aan bloemenboter, zevenbladpesto, kruidenkwark, wilde salade en wilde soep uit de heksenketel, gemaakt boven het vuur. De gerechtjes zijn afhankelijk van het seizoen en wat de omgeving ons biedt.

Voor wie: kinderen en volwassenen.
Duur: 3 uur
Groepsgrootte: 6 tot 12 personen.
Herbal Wisdom beschikt over alle benodigde materialen om deze workshop op locatie te verzorgen.

Plantenprints maken