Perentaart met vijgen en abrikozen

Een taartje dat verrassend goed uitpakte, deze perentaart met vijgen, abrikozen en gehakte nootjes... Yum yum yum...

Ingrediënten: Bodem: 200 gram roomboter (of kokosolie extra vierge) 100 gram amandelmeel

200 gram speltbloem

1 ei 100 gram oerzoet 1/2 theelepel baking soda scheutje citroensap Vulling 500 gram peren

100 gram abrikozen en vijgen 50 ml vijgenstroop 100 gram gemengde nootjes Bereiden: Voor de bodem Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de boter in een kom met de oerzoet en ei. Voeg de baking soda en citroensap toe en roer even door. Voeg het amandelmeel en speltbloem toe en schep alles samen tot een glad mengsel wat een beetje het midden houdt tussen taartdeeg en cakebeslag. Het mag wel nog een beetje vloeibaar zijn, maar bij voorkeur niet meer blijven plakken aan je lepel, eventueel kun je nog een beetje extra bloem toevoegen. Bekleed een springvorm met het deeg. Ik gebruik graag een siliconen spatel hiervoor. Voor de vulling

Schil de peren en snij ze in stukjes.Snij de abrikozen en vijgen in stukjes en roer deze door de peren.Roer tot slot de vijgenstroop erdoorheen en verdeel de vulling over de bodem. Hak de nootjes in kleine stukjes met een vijzel (of een glazen fles in een kom) en verdeel dit eroverheen. Eventueel alvast in puntjes verdelen met door midden gesneden abrikozen. Bak in ongeveer 45 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden. Smullen maar :)

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon