Wortelsoep met kokos, sinaasappel en citroen

Een frisse wortelsoep met kokos, citroen, sinaasappel en een vleugje gember. Heerlijk op deze warme lentedagen :) Ingrediënten (ong. 4 personen) 1 middelgrote ui 1 teentje knoflook 500 gram wortels geraspte schil van 1 citroen

1/2 cm gemberwortel scheutje olijfolie snufje peper 1 theelepel 2 blikjes kokosmelk scheutje citroensap mespuntje cayennepeper bouillonpoeder (ik gebruik altijd die van het Blauwe Huis, daar moet je zelf zout aan toevoegen, heb je bouillon(blokjes) met zout, dan voeg je uiteraard minder zout toe. Bereiden: Schil de ui en knoflook en snij ze fijn. Fruit ze in een laagje olijfolie tot ze fruitig zijn. Voeg de geraspte citroenschil en geraspte gember toe en bak deze even mee. Schil indien nodig de wortels, snij ze in stukken en voeg deze toe. Voeg water toe tot net onder water staat en voeg de kokosmelk en citroensap toe. Voeg de cayenne, peper, zout en bouillon toe en breng de pan aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten doorkoken tot de wortels gaar zijn en mix dan met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg 2 druppels Wild Orange, 1 druppel Lemon en 2 druppels Lime toe en roer nog even goed door. Proef de soep en voeg eventueel nog wat extra zout, peper of water toe. Serveer met wat verse munt of koriander en geroosterde pompoenpitjes.

Zie je de soep daar? Rechts in het midden? ;-)

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon